Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Inredningsåret börjar med FORMEX - välkommen till vår blogg!

Här kommer vårt första inlägg på denna sidan. Det är vår ambition att på detta sätt spegla var vi får vår inredningsinspiration ifrån och kanske vad som är på gång i företaget. Så varmt välkommen, varför inte börja från början på inredningsåret 2019 med...

...vårens Formex-mässa i mitten av januari var som vanligt ett hav av färg, form och inspiration. Vårens trender delas som vanlig in i tre och är som vanligt även ganska olika: More is More, Kindful Soul och New Materialism.

Den första var något som vi inte direkt såg inne i själva mässhallarna men desto mer ute i entrén där Zandra Rhodes gjort en installation utifrån sin inredningsstil och det är verkligen More - av allt. Som en mängd rekvisita från olika färgstarka filmer vackert och hemtrevligt arrangerat. Starka kulörta färger, i nya kombinationer och sammanhang, metallskimmer i främst silver på tyger och möbler. Skimrande glasvaser i starka kulörer lyser upp och tillför ännu mer glamour. Nattklubb möter vardagsrum och ger ny energi.

    

Den andra var en trend som funnits med ett tag men som nu kanske går ett steg längre. Om More is More ger en energikick så ger trenden Kindful Soul en mer dämpad drömsk ton till ditt hem och vardagsliv. Nyckelbegreppet är harmoni hämtad från naturens färger med jordtoner och bleka pasteller som ger en ombonad och avslappnad känsla. Sovrummet och textilier är i centrum och man hämtar in naturen i hemmet i form av flätade korgar, vass och gröna växter. Denna stil fanns representerad hos många leverantörer som på ett jättefint sätt speglade hur man faktiskt kan omsätta denna stil i verkliga hem. 

Den tredje och sista trenden är New Materialism och här fick vi titta noga för att hitta något i montrarna. Dock fanns den hos de Unga designers som vi under åren har lärt oss uppskatta allt mer. Deras montrar är små och tydligare då de har en eller ett par produkter och här såg vi just den lekfullheten som mötet mellan olika material i nya sammanhang ger. Tweed är ett tyg vi nu ser i modevärlden och rutmönster på produkter som traditionellt sätt inte brukar vara rutiga är ett jättefint exempel på denna trend som vi tror kommer ännu mer till hösten. Textur är ett ord som kan sammanfatta hur vi kan tänka när vi omsätter New Materialism i inredningen. Håll en enad färgskala - men våga blanda materialen. Blanka, luddiga, håriga, stela - gärna samtidigt. 

En tanke som dock slog oss i år är att trots all trendsummering är mycket sig likt i leverantörernas montrar. Det är som om det som ska omsättas i butik verkar vara ganska okänsligt för trender på kort sikt även om man kan se spår av nyanser och materialval. Sett över tiden sker naturligtvis en förändring. Exempelvis får man leta noga efter minimalism och shabby-chic i såväl inredningsmagasin som på ledande sociala medier. Trender som återbruk, hållbarhet, hantverk verkar dock stå sig och det kanske är den som konsumenterna själva företräder... 

Vi hörs!
//Sofi 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter

Handla

Information