Produkten har blivit tillagd i varukorgen

 

 

 

 

 

 

 

Hej Förnamn

Nu är det fredag igen och ännu en vecka har försvunnit. Men ärligt talat gör det inte så mycket att tiden går fort när dagarna blir ljusare och vi har en härlig högtid att se fram emot. Som för så många andra högtider är mat och gemenskap en viktig del av påsken. Vi dukar upp två olika påskbord i år:

Det ena bordet är inspirerat av naturen med inslag av grönt, natur och grafiska former. Där lägger vi en linneduk, Torp Natur, från Axlings Linne och ställer ut tallrikar, assietter och äggkoppar från Månses Design. Sill är en självklarhet på påskbordet för oss och vad kan passa bättre att servera den ur än Månses sillburk där texten till snapsvisan står på insidan?! De vackert gröna glasen från Olsson&Jensen passar bra till både vin och öl. Låt gästerna välja samtidigt som du minskar på disken. Besticken är från Rangthong, formade ur ett stycke stål tillför de kraft med sin rustika charm.    

Servetter är en viktig del av det dukade bordet och vi väljer självklart servetter i linne från Axlings. Dessutom blir de det lilla extra på bordet tillsammans med ett blad eller en kvist som du fäster gästens namn på. Påskbordet ska avnjutas länge och det är viktigt att sitta bekvämt, piffa upp stolarna med fina överdrag från Norregård Interiör. Vi dekorerar bordet med kvistar från trädgården tillsammans med små vårlökar i glas, och ställer ut några ljuslyktor från Paradisverkstan. (Du har väl inte missat vår påskkampanj på allt från Paradisverkstan? Passa på att hitta dina favoriter bland deras underbara keramik!)

Det andra bordet vi dukar upp är mer färgstarkt. Först lägger vi på en lila linneduk Torp, från Axlings Linne. Porslinet är förstås från Mateus och lyser som karameller i färgerna rosa, viol, grönt och gult. Underst finns en spetsmönstrad tallrik och sedan använder vi små ostronskålar i stället för assietter till förrätten. Med sina mjuka organiska former tillför de en lekfullhet som möter upp färgerna. Besticken Salvia från Klong, designade av Jonas Bohlin, ger glans åt bordet. Graciösa och välbalanserade i en klassisk tidlös design. Glasen till vin/öl är riktigt festliga och glasburkar till sill och andra goda tillbehör är formgivna av glasets mästarinna Ingegerd Råman. Hennes glas, med sin gracila enkelhet, tillför elegans till bordet och blir en skön kontrast till det färgstarka porslinet. Servetterna väljer vi ur Axlings stora sortiment av handdukar och blandar Marulk i olika färgställningar. En stor färgsprakande bukett tulpaner och ranunklar står mitt på bordet omgivna av ståtliga ljusstakar med ljus i matchande färger.

Påsken är även tid för ledighet och några kanske kommer att tillbringa tid i trädgården bland fjolårsgräs och spretiga härvor av vissna perenner. Var rädd om dina händer och använd handskar som verkligen tål tuffa tag och passar bra på handen. Vi har ett sortiment av handskar, samt mycket annat förstås, från svenska Garden Girl. Självklart är det viktigt att ha rätt kläder och verktyg när du är ute i trädgården. När du är klar pysslar du förstås om dina händer lite extra med tvål, scrub och handkräm från härliga engelska Sting in the Tail. Just nu har vi kampanj på Sting in the Tail ”after garden” i vår webbutik.

 

Välkommen in i våra butiker – där hittar du mer inspiration inför påsken!

Vårhälsningar

Lena & Sofi

Produkter

Handla

Information